fbpx

Gyógytorna

Mi a gyógytorna?

A gyógytorna egy terápiás módszer, amely a mozgásszervi panaszok, neurológiai kórképek, és műtétek utáni állapotok kezelésére, javítására, és megelőzésére szolgál.

A szakorvosi diagnózisok alapján, erre képesített gyógytornászok az állapotfelmérés után, egyénre szabott mozgásterápiát állítanak össze.

A kezelés célja egyénenként eltérő, és az adott problémára fókuszál. Többek között ez lehet a fájdalom csillapítása, ízületi mozgásterjedelem és izomerő növelése, életminőség javítása, vagy a mozgásszegény életmódból fakadó kellemetlen tünetek megelőzése.

Mikor ajánlott a gyógytorna?

A közhiedelemmel ellentétben a gyógytorna nem csak sérülések kezelésére alkalmas.
Számos mozgásszervi panasz, gerincfájdalom és izomgyengeség gyógyítható szakképzett gyógytornászok által összeállított terápiával, illetve a műtéteket követően is kiemelt jelentősége van.

A gyógytorna szintén fontos szerepet játszik bizonyos neurológiai kórképek (pl. stroke) rehabilitációja során, ha fennáll izomgyengeség, ízületi merevség, járási bizonytalanság, stb.

Nem csak a kezelésben, hanem a megelőzésben is elengedhetetlen szerepe van a gyógytornának, hiszen a helytelen testtartás és mozgásszegény életmód okozta gerincpanaszok kialakulását is megakadályozhatja.

Milyen panaszok esetén javasolt gyógytorna?

Kezelési módszereink

Ormay Blanka

KI LESZ A GYÓGYTORNÁSZOM?

Ormay Blanka

Szakterület: Gyógytornász-fizioterapeuta, Neurológiai szakgyógytornász

Specialitások:

Foglaljon időpontot Ormay Blankához

KI LESZ A GYÓGYTORNÁSZOM?

Potyondi Dorina

Szakterület: Gyógytornász-fizioterapeuta

Specialitások:

Potyondi Dorina

Foglaljon időpontot Potyondi Dorinához

A gyógytorna állapotfelmérés menete

Az páciens állapotfelmérése általában a szakorvossal folyatott konzultáció és a diagnózis pontos felállítása után történik a gyógytornásszal való első találkozás során. A gyógytornász kikérdezi a kórelőzményről, korábbi sérülésekről, műtétekről, valamint különböző gyakorlatok segítségével felméri a jelenlegi mozgástartományát, izomerejét.

Ezek után sor kerül az egyénre szabott terápia összeállítására, és a közös célkitűzésekre.

Gyógytornára van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben a gyógyulásához vezető úton szüksége van gyógytornász specialistára, keresse fel szakembereinket.

Amennyiben szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a +36 23 999 416-os telefonszámon!