fbpx
ortopédia vizsgálat - Türkiz Medical Center

Ortopédia

Milyen betegségekkel
foglalkozik az ortopédia?

Az ortopédia a mozgásszervi betegségek vizsgálatával és kezelésével foglalkozik. A végtagok csontjainak és ízületeinek problémái, az izombetegségek bizonyos része, a gerinc csigolyáinak és a környező lágy részek elváltozásaival foglalkozó tudomány.

Az ortopédia a veleszületett és a baleset során szerzett betegségekkel egyaránt foglalkozik.

Milyen tünetek esetén szükséges felkeresni ortopéd szakorvost?

Az ilyen típusú betegségek fő tünete az ízületi, izom és/vagy csonthártya fájdalom. Tartós fájdalom fennállása (legalább 3 nap) esetén érdemes elgondolkodni a szakember felkeresésén. Ez kifejezetten igaz, ha a fájdalom szúró jellegű és a pihentetés hatástalannak bizonyul.

A hirtelen, éjszaka jelentkező lüktető típusú fájdalom esetén szintén ajánlatos lehet orvoshoz fordulni. 

Az ortopédia segítséget nyújt:

térdfájdalom

Hogyan zajlik az ortopédia szakvizsgálata?

Az ortopédiai szakrendelésen az orvos első lépésben informálódik a páciens korábbi betegségeiről, esetleges műtéteiről és a családon belül előfordult korképekről. A korábbi korkép megismerése után, a páciens jelenlegi panaszaira koncentrálnak.

Az orvos behatárolja a fájdalom pontos helyét, erősségét, gyakoriságát és kideríti, hogy köthető-e aktivitáshoz vagy egy napszakhoz.

A következő lépés a fizikai vizsgálat. Amennyiben sikerült egyértelműen meghatározni az érintett testrészt, az orvos szemmel látható elváltozásokat keres, majd funkcionális vizsgálatokat végez, amely során a végtag stabilitását, mozgástartományát ellenőrzi.

Fontos a perifériás idegek ellenőrzése is, hogy kiderüljön, hogy a testrész körüli érző és mozgató reflexek megfelelően működnek-e.

A fizikai vizsgálat, panasz, sérülés függvényében előfordulhat, hogy fájdalommal jár. Mivel a fájdalom a leggyakoribb mozgásszervi panasz, jelentős a diagnosztikai szerepe.

Amennyiben ezen vizsgálatok nem bizonyultak elegendőnek, az orvos javaslatára további képalkotó (RTG, MR, CT, ultrahang) és laborvizsgálatok elvégzésére kerül sor.

Vegye fel Velünk a kapcsolatot!

Mi kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a páciens és orvosaink között bizalmi kötelék alakuljon ki, ami növeli az együttműködés és ezzel együtt a terápia hatékonyságát. Ortopédia rendeléseinken a legmodernebb eszközök segítségével, szigorú vizsgálati protokolokat követve dolgozunk.

A kezelés módját és menetét minden esetben a páciens igényeihez és lehetőségeihez igazítjuk.

Amennyiben panaszai alapján úgy gondolja, hogy ortopédiai segítségre van szüksége, foglaljon időpontot szakvizsgálatunkra.

Keressen minket a +36 30 286 7110-es telefonszámon. Várjuk szakrendelésünkön!

Dr. Harrira M. Fared ortopéd-traumatológus - Türkiz Medical Center

KI LESZ AZ ORVOSOM?

Dr. Harrira M. Fahed​

Szakterület: Ortopédsebész - Traumatológus, Mozgásszervi Rehabilitációs Főorvos

Specialitások:

Hogyan zajlik a

Személyes konzultáció?

1

Kiválaszt egy Önnek 
megfelelő időpontot

2

Magánrendelőnkben részt vehet a konzultáción

3

Személyre szabott kezelési program és szoros utánkövetés

Hogyan zajlik az

online konzultáció?

1

Kiválaszt egy Önnek 
megfelelő időpontot

2

Otthona kényelméből részt vehet a konzultáción

3

Személyre szabott kezelési program és szoros utánkövetés

Foglaljon időpontot most